Resultaten voor meditatie boeddhisme

meditatie boeddhisme
boeddhisme - Ervaringen retraite zielzicht.nl.
Voor vragen over de retraite die je nog hebt kun je kijken bij de veelgestelde vragen, bellen met 06 1584 2381 Bert of gebruik maken van het contactformulier. Je kunt ons ook ontmoeten op een introductiebijeenkomst in Hilversum: deze introductiebijeenkomst over de retraite is zonder verdere verplichtingen.
Vipassana-meditatiecentrum Groningen Inzichtmeditatie.
In ons centrum, dat geworteld is in het Theravada-boeddhisme, organiseren we avonden en ochtenden, weekenden en korte retraites met gerichte meditatie-instructies. Daarbij is er gelegenheid om in te gaan op de individuele ervaring van de deelnemers. De activiteiten worden begeleid door ervaren mediterenden. Zoeken Zoeken Laatste berichten. Lezing vijf hindernissen. Groninger meditatiedag Boeddha Bloeit.
zinken regenpijp
boeddhisme, cursussen, Nalandabodhi Nederland.
Ook zijn er cursussen waar de klemtoon vooral ligt op beoefening meditatie, of op studie, of op toepassing van het boeddhisme in je dagelijks leven, of op een combinatie van deze drie. Klik voor een uitgebreid overzicht over de cursussen op het aanbod algemeen.
weersverwachting krimpen aan den ijssel
10 meditatietechnieken vind de vorm die bij jouw doel past Bedrock.
Dat kan van alles zijn. De adem, een van de vier elementen, maar ook op liefde, God, een afbeelding van de Boeddha, of zelfs op een dood lichaam komt voor in het boeddhisme. Als je je aandacht lang op bijvoorbeeld het concept van God houdt, dat overal is en tijdloos, ga je dat ook zo voelen. Het is dan alsof je het zelf bent. Concentratiemeditatie op de vier elementen worden vaak gebruikt om balans te vinden; een kaars als je moe bent, of aarde als je moet aarden. De moderne mindfulness lijkt het meest op de boeddhistische meditatie die vipassana wordt genoemd.
Sleutelmaker
Diamantweg Boeddhisme Rotterdam DIAMANTWEG BOEDDHISME.
Diamantweg Boeddhisme Rotterdam. Boeddhisme is een weg die leidt naar het ervaren van blijvend geluk in blijvende waarden. De Karma Kagyu linie behoort tot één van de vier grote boeddhistische scholen van Tibet. Het is een linie van directe mondelinge overdracht en het legt in het bijzonder nadruk op meditatie en de begeleiding van een leraar. Boeddhistische meditatie leidt tot verlichting: de volledige verwerkelijking van ons innerlijke potentieel.
salontafel
Die seks moet dan maar, misschien hoort het bij de meditatie open boeddhisme.
Hij richt zich onder meer op de receptie van boeddhisme, boeddhisme en wetenschap, en onderzoek naar meditatie. View all posts. Opzet en invulling vertrouwensfunctie BUN voldoen niet aan gedragscode 24 mei 2015. Boeddhisme en de ongelijkheid tussen man en vrouw 24 mei 2015.
slotenmaker hoogeveen
Mediteren, gun je geest rust, en herken de echt belangrijke dingen. Kinderen en Boeddhisme.
Een paar leuke verhalen. Mediteren, probeer het eens! Met Chenresig mediteren. Meditatie met een Mala. Oefening baart kunst. Meer over Boeddhakids. Mediteren is in het Boeddhisme een belangrijk onderdeel. Want door meditatie kun je je geest tot rust brengen. Wat is de geest?
Dhammakaya Benelux Thais boeddhisme.
3 september 2018 gepost door LP Sander Geen categorie No comments. België: vanaf september nieuw formaat wekelijkse meditatie. Vanaf 6 september beginnen we weer met de wekelijkse meditaties. Aangezien er momenteel geen Belgische leraar beschikbaar is, zullen de meditaties worden begeleid vanuit Nederland, via een digitale verbinding Skype. De meditaties gaan dus door, maar enkel nog op de donderdagen, en van 19.30 tot 21.30 uur. We hopen dat iedereen weer meedoet met het nieuwe seizoen! Aanstaande donderdag zal ik het begeleiden via Skype, met als onderwerp: De aard van ons bewustzijn. 3 september 2018 gepost door LP Sander Geen categorie No comments. Nederland: Aanstaande zondag Open Monumentendag. Aanstaande zondag doen we in onze tempel mee aan de Open Monumentendag. We zullen onze tempel, een voormalige katholieke kerk van 1892, openstellen voor het publiek van 9.00 tot 17.00 uur. Je bent welkom om langs te komen en onze tempel te bewonderen.: Er is een tentoonstelling over onze stichting, onze traditie en werkzaamheden, boeddhistische cultuur en het leven van de Boeddha. Er zijn twee vrijwilligers die zullen helpen eventuele vragen te beantwoorden. Er is een tentoonstelling met abstracte, door het boeddhisme geïnspireerde kunst, door Somsak Chaituch.
Introductie workshop meditatie boeddhisme Boeddhistisch Centrum Amsterdam.
Introductie workshop meditatie boeddhisme. Meditatie, mindfulness, boeddhisme ze kunnen een ingang zijn naar een manier van leven die uitgaat van wie we zijn in ons diepste wezen: we hebben een geweldige capaciteit aan empathie, vriendelijkheid en compassie in ons. Maar hoe kom je er mee in contact?
Triratna meditatie en boeddhisme in Arnhem.
Als je vragen hebt over boeddhisme en/of meditatie en informatie wilt over onze activiteiten, neem gerust contact met ons op. Sobhanandi: 06-384 842 97. Sangharati: 06-274 813 78. BCArnhem Triratna is een ANBI stichting zie: www.transparante-anbi.nl. Open voor iedereen met of zonder ervaring.
Boeddhisme: meditatie.
Meditatie in groepen. Mediteren hoeft niet per se een individuele bezigheid te zijn. Veel mensen vinden het juist prettig om het in groepsverband te doen. Bovendien is een leraar juist voor beginners van onschatbare waarde. Hij/zij kan vragen beantwoorden en je zo nodig tips geven bij de oefeningen. In Nederland en België bestaan heel wat boeddhistische organisaties die regelmatig meditatie-bijeenkomsten verzorgen. De vier waarheden. Tibet en de Dalai Lama. Boeddhisme in Nederland.

Contacteer ons